Placeholder

Fransk körsbärskaka

Ingredienser

500 g moreller (mörka körsbär)
1 msk smör till formen
2 ägg
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl socker
75 g smör
1,25 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, ca 22 cm i diameter.

2. Ansa bären, de behöver inte kärnas ur. Fördela körsbären i formen.

3. Vispa ägg, äggula, vaniljsocker och socker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret, låt det svalna och tillsätt det. Rör till sist ned mjöl och mjölk. Vispa till en slät smet och häll den över bären.

4. Grädda kakan 40 minuter eller tills den fått fin färg. Kakan är godast ljummen med lättvispad grädde.

6 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.