Placeholder

Fransk gräddkaka med blåbär

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
0,5 krm salt
75 g smör
0,5 dl mjölk

Fyllning:
2 dl blåbär
1 dl socker
1 tsk kanel
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och smör. Rör i mjölken och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i formen. Lägg i bären.

3. Blanda socker, kanel och mjöl och strö det över bären. Häll sist över grädden. Grädda ca 30 minuter. Låt kallna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.