Placeholder

Fransk gräddäppelpaj

Ingredienser

150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
3 - 4 äpplen
0,5 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2,5 dl vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, mjöl och bakpulver. Häll över smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diameter.

3. Riv äpplena grovt och lägg i pajformen. Blanda socker, kanel och vetemjöl och strö över. Häll på grädden.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Servera med vaniljsås.

6 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr