Placeholder

Fransk fläskpannkaka

Ingredienser

1 msk smör
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
300 - 400 g rimmat eller rökt sidfläsk
2 - 3 gula lökar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär fläsket i tärningar och hacka löken. Bryn det i en stekpanna. Lägg över fläsk och lök i en bakpappersklädd långpanna.

3. Vispa ihop pannkakssmeten och slå den över lök och fläsk i långpannan. Grädda pannkakan 30 - 40 minuter eller tills den stelnat och fått vacker färg.

4. Servera med tomat- eller strimlad isbergssallad och ev lingonsylt.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.