1 kg fläskfilé
1,2 l vispgrädde
2 citroner
2 knippor persilja
5 msk dijonsenap
vetemjöl
salt
vitpeppar
citronpeppar
grovmalen svartpeppar
paprikapulver
25 potatisar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva köttet i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastpåse med mjölet och kryddorna. Skaka om ordentligt.
3. Stek köttet i mycket smör tills det är genomstekt. Lägg det i en ugnsform. Blanda grädde, citronskal, hackad persilja, senap och kryddor efter smak.
4. Häll över köttet och tillaga i ugnen till gyllenbrun färg. Servera med valfria tillbehör och en god sallad.
5 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng