Placeholder

Fransk choklad mousse

Ingredienser

170 ml vispgrädde
4 stora ägg gulor
4msk kaffe,rumstemperatur
3 msk socker
en halv tsk salt
200g choklad (60%-70%, Jag hade i lite kakao pulver för extrasmak)
2 stora äggvitor

Gör så här

Vispa grädden tills den blir fluffig.

Blanda ihop ägg gulan, kaffe, salt och 2 msk socker i en skål son tål värme.

Lägg den skålen över ett vatten bad. Rör om hela tiden tills äggblandningen blir lite ljusare i färg.

Ta bort ifrån pannan.

smält chokladen över vattenbadet. (rör alltid om så den inte stelnar)

Vispa ägg vitorna i en annan skål, tills den börjar få form.
och blanda så i 1 msk socker.

Blanda ihop äggvitorna, chokladen, vispgrädden och ägg gulorna.

Häll ipp moussen i glas. Frys in i kylskåpet i minst 2 timmar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.