170 ml vispgrädde
4 stora ägg gulor
4msk kaffe,rumstemperatur
3 msk socker
en halv tsk salt
200g choklad (60%-70%, Jag hade i lite kakao pulver för extrasmak)
2 stora äggvitor
Vispa grädden tills den blir fluffig.
Blanda ihop ägg gulan, kaffe, salt och 2 msk socker i en skål son tål värme.
Lägg den skålen över ett vatten bad. Rör om hela tiden tills äggblandningen blir lite ljusare i färg.
Ta bort ifrån pannan.
smält chokladen över vattenbadet. (rör alltid om så den inte stelnar)
Vispa ägg vitorna i en annan skål, tills den börjar få form.
och blanda så i 1 msk socker.
Blanda ihop äggvitorna, chokladen, vispgrädden och ägg gulorna.
Häll ipp moussen i glas. Frys in i kylskåpet i minst 2 timmar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng