1 gul lök
1 stor morot
1 purjolök
1 liten bit rotselleri
3 - 4 potatisar
1 klyfta vitkål
2 - 3 dl ärter
olivolja
1,5 l buljong
2 - 3 msk tomatpuré
örtkryddor, t ex basilika,
dragon, mejram, timjan
1 vitlöksklyfta (valfritt)
1. Skala och skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Fräs dem sedan i olivoljan men vänta med potatisen och ärterna. Tillsätt därefter buljong, kryddor och potatis. Låt småkoka 15 - 30 minuter.
2. Blanda i ärter och tomatpuré och låt koka en stund till. Strö över hackad persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng