1 burk Kikärtor
1 burk Borlottibönor
3-4 msk Citronjuice
2 klyftor vitlök
1 dl Tahini
2 tsk Spiskummin
1 tsk Chiliflakes
1 tsk Örtsalt (herbamare original)
1 Liten rödlök
1 Tomat
1 knippe Persilja,
Olivolja
Häll bort vattnet från kikärtorna och Borlottibönorna.
Pressa citronsaft och pressa vitlöksklyftorna och blanda med bönorna och kikärtorna i en skål.
Häll i tahinin, spiskummin, chiliflakes och örtsalt.
Finhacka tomat, rödlök och persiljan.
Häll i olivolja och blanda väl innan du strör på lite persilja.
Röran ska ej mixas men kan stötas lite grovt, vill du ha den lite krämigare kan du ha i lite matyoghurt.
Servera gärna med libabröd eller liknande.
Smaka av.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng