1 fläskytterfilé, ca 1 kg
salt
grovmalen svartpeppar
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
soya
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Putsa och skiva köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnsform, salta och peppra.
3. Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten. Rör ihop blandningen med crème fraîche och vispgrädde till en sås. Tillsätt soya till önskad smak och färg.
4. Häll såsen över köttskivorna och tillaga mitt i ugnen ca 50 minuter, tills köttet är klart.
Ca 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng