Placeholder

Fläskpannkaka

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 g smör eller margarin
150 - 200 g rimmat fläsk
1 sats smet till fläskpannkaka

Gör så här

Tid: 40 - 50 minuter
Sätt ugnen på 225 grader.

Smeten:
Vispa samman mjölet och saltet med hälften av mjölken till en slät smet.

Vispa ner resten av mjölken samt äggen.

Sätt in den tomma ugnsformen (30 x 40 cm) i ugnen 2-3 minuter. Lägg därefter i fettet och låt ugnsformen stå i ugnen tills fettet börjar bli lätt brynt. Passa det noga så det inte bränns.

Skär fläsket i små tärningar. Stek dom i ugnsformen i ugnen 6-10 minuter. Rör om i fläsket efter halva tiden.

Häll i pannkakssmeten och låt pannkakan gräddas något under mitten i ugnen ca 20 minuter.

Servera med lingonsylt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.