2 msk smör
4 stora fläskkotletter
salt
peppar
3 dl kaffegrädde
2 vitlöksklyftor
1 dl finklippt persilja
1. Låt smöret bli nötbrunt i stekpannan. Bryn kotletterna hastigt på båda sidor. Krydda dem först när de fått en vackert brun yta. Stek 5 minuter/sida. Lägg på ugnssäkert fat och håll dem varma i 100 grader.
2. Tillsätt grädden till smöret i pannan. Pressa vitlöksklyftorna direkt i pannan och tillsätt persiljan. Låt allt puttra ihop 10 minuter till en vitlöksdoftande sås. Rör om då och då. Smaka av såsen med salt och peppar och slå den över de varma kotletterna.
3. Gott att äta till är råstekt, skivad potatis eller ugnsbakad potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…