Placeholder

Fläskkotletter med Stroganovsås

Ingredienser

4 jämnstora fläskkotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm ingefära

Sås:
2 gula lökar
2 msk smör
2 krm salt
1 msk senap
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
0,5 msk potatismjöl
1,5 dl gräddfil

Gör så här

1. Börja med att skala och finhacka löken. Fräs upp den i smör i en stekpanna. Låt den sakta eftersteka på svag värme tills den är guldgul och mjuk.

2. Rör ned salt, senap, tomatpuré och vatten. Låt det hela koka ihop något på svag värme. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten och rör ned det.

3. Låt såsen sjuda upp, den får inte koka. Rör till sist ned gräddfilen. Häll upp såsen och håll den varm.

4. Hetta upp den rena stekpannan och bryn smöret. Lägg i kotletterna och bryn dem vackert bruna på bägge sidor. Minska värmen och krydda. Låt kotletterna sakta eftersteka några minuter/sida.

5. Lägg upp kotletterna på varmt fat. Häll den heta såsen över och servera genast med kokt potatis eller ris, någon kokt grönsak och gärna en sallad, t ex råkost.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr