4 benfria fläskkotletter à 150 g
1,5 msk mjöl
1,5 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
2 - 4 morötter
1 gul lök
1 paprika
salt
peppar
smör till stekning
Paprikasås:
2 dl crème fraîche
2 dl matlagningsgrädde
1 - 2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
0,5 krm paprikapulver
0,5 krm chilipulver
stekskyn från kotletterna
salt
peppar
1. Torka kotletterna med hushållspapper. Blanda mjöl, paprikapulver, chilipulver, litet salt och peppar. Panera kotletterna i mjölblandningen och stek på medelvärme i smör till fin färg, någon minut på varje sida. Se upp, kryddorna bränner lätt. Stek klart i ugnen 10 - 15 minuter i 200 grader. Spara stekskyn.
2. Skär grönsakerna i strimlor och stek i smör tills de är mjuka. Krydda med salt och peppar.
3. Blanda alla ingredienser till såsen och låt koka upp. Sjud till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…