Placeholder

Fläskkotletter med krämig svamp

Ingredienser

8 fläskkotletter
200 g kantareller
1 dl crème fraîche
1 tsk torkad rosmarin
smör eller olja
salt
svartpeppar

Sallad:
300 g vitkål
125 g morötter
1 bit purjolök
1 röd paprika
0,5 dl olivolja
0,25 dl vit balsamvinäger
0,5 msk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Strimla vitkål och purjolök till salladen. Riv morötterna och strimla paprikan. Blanda allt i en stor skål. Blanda olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar och slå detta över salladen. Blanda väl.

3. Krydda fläskkotletterna med rosmarin, salt och svartpeppar efter smak. Hetta upp en panna med 1 msk olja eller smör och stek kotletterna på båda sidor tills de har fått fin färg. Lägg över dem i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 5 minuter.

4. Stek kantarellerna i pannan och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt 1 dl crème fraîche och rör om.

5. Servera kotletterna tillsammans med kokt potatis, sallad och krämiga kantareller.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr