8 fläskkotletter
200 g kantareller
1 dl crème fraîche
1 tsk torkad rosmarin
smör eller olja
salt
svartpeppar
Sallad:
300 g vitkål
125 g morötter
1 bit purjolök
1 röd paprika
0,5 dl olivolja
0,25 dl vit balsamvinäger
0,5 msk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Strimla vitkål och purjolök till salladen. Riv morötterna och strimla paprikan. Blanda allt i en stor skål. Blanda olivolja, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar och slå detta över salladen. Blanda väl.
3. Krydda fläskkotletterna med rosmarin, salt och svartpeppar efter smak. Hetta upp en panna med 1 msk olja eller smör och stek kotletterna på båda sidor tills de har fått fin färg. Lägg över dem i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 5 minuter.
4. Stek kantarellerna i pannan och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt 1 dl crème fraîche och rör om.
5. Servera kotletterna tillsammans med kokt potatis, sallad och krämiga kantareller.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng