2 fläskkotletter
1 pkt bacon
150 g paprika, gärna i olika färger
100 g av det gröna på en purjolök
2 klyftor vitlök
2 dl vispgrädde
1 msk smör
salt
vitpeppar
1. Krydda kotletterna med salt och peppar. Skär paprika, purjo och bacon i mindre bitar. Skiva vitlöken tunt.
2. Bryn kotletterna snabbt i en stekpanna och ställ åt sidan.
3. Lägg bacon och paprika i stekpannan och stek på medelvärme tills det fått litet färg. Lägg på purjo och vitlök och stek en stund till. Peppra över men undvik salt, då baconet oftast är tillräckligt salt.
4. Rör ned grädden och låt koka upp. Lägg på kotletterna och låt småsjuda under lock ca 15 - 20 minuter. Smaka av skysåsen.
5. Servera med kokt potatis.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng