Placeholder

Fläskkotlett med purjo- och senapssås

Ingredienser

Smör eller olja till stekning
4 rejäla fläskkotletter, ca 600 g
salt
peppar
2 vitlöksklyftor

Sås:
1 purjolök
1 dl vitt vin
2 dl vatten
2 dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
1,5 msk oxfond eller 1 tärning
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

1. Strimla purjolöken. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek fläskkotletterna 2 - 3 minuter/sida. Krydda under tiden med salt, peppar och pressad vitlök. Lägg kotletterna åt sidan.

2. Fräs purjolöken mjuk i samma panna. Häll sedan på vin, vatten, crème fraîche, senap och fond. Låt koka upp.

3. Rör ut majsstärkelse i litet kallt vatten och häll redningen i såsen under omrörning. Såsen tjocknar nästan direkt.

4. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kotletterna i pannan så de blir varma.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.