Smör eller olja till stekning
4 rejäla fläskkotletter, ca 600 g
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
Sås:
1 purjolök
1 dl vitt vin
2 dl vatten
2 dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
1,5 msk oxfond eller 1 tärning
1 tsk majsstärkelse
1. Strimla purjolöken. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek fläskkotletterna 2 - 3 minuter/sida. Krydda under tiden med salt, peppar och pressad vitlök. Lägg kotletterna åt sidan.
2. Fräs purjolöken mjuk i samma panna. Häll sedan på vin, vatten, crème fraîche, senap och fond. Låt koka upp.
3. Rör ut majsstärkelse i litet kallt vatten och häll redningen i såsen under omrörning. Såsen tjocknar nästan direkt.
4. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kotletterna i pannan så de blir varma.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…