600 - 700 g benfri fläskkarré
2 msk soya
2 stora gula lökar
2 msk nypressad citronsaft
3 msk vinbärsgelé
eller 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 köttbuljongtärningar
8 - 10 vitpepparkorn
2 - 2,5 dl öl, ljust eller mörkt
0,5 dl vatten
2 msk vetemjöl
1. Skär köttet i strimlor, ca 1,5 cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt soya. Rör om så att köttet blir "soyafärgat" runtom. Låt stå så att köttet får smak, ca 10 minuter eller längre.
2. Skär löken i stora bitar/klyftor. Blanda dem med köttet. Tillsätt citronsaft, vinbärsgelé eller -saft, buljongtärningar och vitpeppar. Häll på öl så att det täcker köttet. Koka rätten 20 minuter.
3. Skaka ihop vatten och mjöl och red av grytan. Låt koka 3 minuter och smaka av.
4. Servera med kokt potatis och blomkål, broccoli eller morötter samt vinbärsgelé.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…