Placeholder

Fläskkarrégryta

Ingredienser

600 - 700 g benfri fläskkarré
2 msk soya
2 stora gula lökar
2 msk nypressad citronsaft
3 msk vinbärsgelé
eller 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 köttbuljongtärningar
8 - 10 vitpepparkorn
2 - 2,5 dl öl, ljust eller mörkt
0,5 dl vatten
2 msk vetemjöl

Gör så här

1. Skär köttet i strimlor, ca 1,5 cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt soya. Rör om så att köttet blir "soyafärgat" runtom. Låt stå så att köttet får smak, ca 10 minuter eller längre.

2. Skär löken i stora bitar/klyftor. Blanda dem med köttet. Tillsätt citronsaft, vinbärsgelé eller -saft, buljongtärningar och vitpeppar. Häll på öl så att det täcker köttet. Koka rätten 20 minuter.

3. Skaka ihop vatten och mjöl och red av grytan. Låt koka 3 minuter och smaka av.

4. Servera med kokt potatis och blomkål, broccoli eller morötter samt vinbärsgelé.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.