Placeholder

Fläskkarrégryta med katrinplommon

Ingredienser

12 urkärnade katrinplommon
1 rödlök
ca 500 g benfri, skivad fläskkarré
1 msk smör
1 tsk maizena
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong, tärning
eller fond
1 dl mjölk
1 msk soya
1 rött äpple
salt
peppar

Gör så här

1. Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor.

2. Bryn lök och kött i smöret i en gryta. Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soya och låt puttra ca 10 minuter.

3. Kärna ur och klyfta äpplet. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar

4. Servera grytan med potatis, sallad och gärna gelé.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.