12 urkärnade katrinplommon
1 rödlök
ca 500 g benfri, skivad fläskkarré
1 msk smör
1 tsk maizena
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong, tärning
eller fond
1 dl mjölk
1 msk soya
1 rött äpple
salt
peppar
1. Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor.
2. Bryn lök och kött i smöret i en gryta. Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soya och låt puttra ca 10 minuter.
3. Kärna ur och klyfta äpplet. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar
4. Servera grytan med potatis, sallad och gärna gelé.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng