Placeholder

Fläskkarré med svamp och paprika

Ingredienser

1 kg fläskkarré
1 burk skivade champinjoner,
ca 200 g
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
1,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär bort benet och skär en djup skåra i köttet. Låt svampen rinna av. Skölj, ansa och strimla paprikan. Fyll köttet med svamp och paprika och gnid in det med salt och peppar. Bind om med krympt bomullssnöre.

3. Stek köttet i ugnen ca 1 timme. Pröva med sticka att köttet är mört och lagom saftigt.

4. Låt fläskkarrén svalna, skär upp den i skivor och servera. Tycker man om vitlök kan man gnida in köttet med en klyfta före stekningen.

5. Gott att äta till är stuvad potatis. Fräs gärna upp resterna av paprikorna och servera till köttet.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.