1 kg fläskkarré
1 burk skivade champinjoner,
ca 200 g
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
1,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär bort benet och skär en djup skåra i köttet. Låt svampen rinna av. Skölj, ansa och strimla paprikan. Fyll köttet med svamp och paprika och gnid in det med salt och peppar. Bind om med krympt bomullssnöre.
3. Stek köttet i ugnen ca 1 timme. Pröva med sticka att köttet är mört och lagom saftigt.
4. Låt fläskkarrén svalna, skär upp den i skivor och servera. Tycker man om vitlök kan man gnida in köttet med en klyfta före stekningen.
5. Gott att äta till är stuvad potatis. Fräs gärna upp resterna av paprikorna och servera till köttet.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk