800 g fläskfilé eller fläskytterfilé
500 g pasta
10 champinjoner
2,5 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 ask Cantadou 4-peppar
0,5 dl riven valfri ost
2 msk kalvfond
soya
salt
ev peppar
1. Koka pastan.
2. Putsa och skär fläskfilén i lagom stora grytbitar. Bryn först köttet och sedan svampen.
3. Låt kött och svamp sjuda upp tillsammans med grädden. Rör sedan ned riven ost, Cantadou och crème fraîche. Smaka av med kalvfond, salt och ev peppar samt litet soya för färgens skull. Låt sjuda ihop en stund.
4. Servera med pastan och en god sallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…