1 bit fläskfilé, 600 - 700 g
1 pkt bacon
1 stor bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 dl syltlök
2 msk finhackad persilja
1 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk balsamvinäger
salt
peppar
ev litet socker
1. Putsa fläskfilén och skär i cm-tjocka skivor. Skär baconet i bitar på 2 cm. Skiva schalottenlöken och finhacka vitlöken.
2. Bryn fläskfilén i omgångar i litet smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg bitarna på en tallrik. Fräs sedan baconet några minuter, tillsätt sedan schalottenlök och vitlök och fräs några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs litet till.
3. Häll i vatten, grädde och kalvfond. Tillsätt paprikapulver, balsamvinäger och persilja. Smaka av med salt och peppar och ev litet socker.
4. När du fått en rund och fin smak på såsen lägger du i köttet och låter det sjuda några minuter. Mot slutet tillsätter du syltlöken, som nätt och jämnt ska bli varm.
5. Servera grytan med ris, kokt potatis eller potatisklyftor och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng