Placeholder

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Ingredienser

500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
0,5 köttbuljongtärningar
1 msk hackad persilja

Ugnsstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker, t ex
morötter, rödlök och squash
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Börja med grönsakerna. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.

2. Ta ut långpannan, lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.

3. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin.

4. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt koka några minuter.

5. Stör över persilja och servera med grönsakerna.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.