500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
0,5 köttbuljongtärningar
1 msk hackad persilja
Ugnsstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker, t ex
morötter, rödlök och squash
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Börja med grönsakerna. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
2. Ta ut långpannan, lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
3. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin.
4. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt koka några minuter.
5. Stör över persilja och servera med grönsakerna.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar