Placeholder

Fläskfilé med dragon- och sherrysås

Ingredienser

500 - 600 g fläskfilé
1 sk smör
1 tsk dragon
0,5 köttbuljongtärning
1 dl torr sherry
1 dl vatten
svartpeppar
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 msk vetemjöl
salt

Gör så här

1. Skär fläskfilén i 3 cm tjocka bitar. Hetta upp smöret i en traktörpanna och bryn filébitarna på båda sidor på hög värme.

2. Smula över dragon och buljongtärning. Späd med sherry och vatten. Mal över svartpeppar. Sjud under lock några minuter.

3. Blanda grädde och mjöl. Ta upp fläskfilén och håll den varm. Red av såsen med gräddblandningen under vispning. Smaka av med salt och peppar och ev litet soya för färgens skull. Lägg tillbaka köttet i såsen.

4. Servera med ris eller potatis och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.