500 - 600 g fläskfilé
1 sk smör
1 tsk dragon
0,5 köttbuljongtärning
1 dl torr sherry
1 dl vatten
svartpeppar
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 msk vetemjöl
salt
1. Skär fläskfilén i 3 cm tjocka bitar. Hetta upp smöret i en traktörpanna och bryn filébitarna på båda sidor på hög värme.
2. Smula över dragon och buljongtärning. Späd med sherry och vatten. Mal över svartpeppar. Sjud under lock några minuter.
3. Blanda grädde och mjöl. Ta upp fläskfilén och håll den varm. Red av såsen med gräddblandningen under vispning. Smaka av med salt och peppar och ev litet soya för färgens skull. Lägg tillbaka köttet i såsen.
4. Servera med ris eller potatis och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar