1 fläskfilé
1 pkt bacon
1,5 - 2 dl grädde
salt
vitpeppar
svartpeppar
5 - 6 medelstora morötter
potatis
1. Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor och krydda. Gnid in kryddorna och salta inte förrän köttet är brynt. Bryn köttet i smör eller olja på alla sidor, även kanterna.
2. Ta upp köttet och stek sedan baconet i mycket het panna. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan och salta försiktigt. Häll på grädden och lägg i baconskivorna.
4. Låt allt puttra några minuter så allt blir varmt. Smaka av gräddsåsen om det behövs.
5. Servera med potatis och t ex morötter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng