Placeholder

Fläskfilé med apelsin- och whiskykryddad sås

Ingredienser

1 fläskfilé, 500 - 600 g
salt och peppar efter smak
fryst persilja
2 msk smör till stekning
drygt 1 msk svensk honung
2,5 dl grädde
4 - 5 tsk soya
saft av 1 apelsin
1 msk whisky

Gör så här

1. Putsa filén och skär i ca cm-tjocka skivor. Salta, peppra och strö över litet fryst persilja.

2. Stek köttet några minuter/sida till fin färg. Häll honungen i pannan och låt puttra några minuter.

3. Häll på grädde, whisky, soya och apelsinsaft och småkoka 5 - 10 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr