Placeholder

Fläskfilé i rödvinssås

Ingredienser

2 fläskfiléer
2 gula lökar
2 burkar champinjoner
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl rött vin
3 msk majonnnäs
riven god ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Skär fläskfilén i ett par cm tjocka skivor. Hacka löken. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna. Tillsätt lök och svamp och fortsätt steka någon minut.

3. Tillsätt vatten och tomatpuré och koka ihop en stund. Häll över filéblandningen i en ugnsfast form.

4. Smält smöret till såsen i en kastrull. Häll i mjölet och späd med mjölken under kraftig omrörning. Tillsätt rödvinet och låt allt få ett snabbt uppkok.

5. Ta från värmen och tillsätt majonnäsen under omrörning. Häll såsen över filéblandningen och strö över ost. Gratinera 20 minuter och servera med ris och sallad.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr