600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör- och rapsolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst
1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta och låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan och låt det koka i såsen 3 - 5 minuter.
3. Ta grytan från värmen och rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar