Placeholder

Fläskfilé i ost- och senapssås

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör- och rapsolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst

Gör så här

1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i en stekpanna och krydda med salt och peppar.

2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta och låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan och låt det koka i såsen 3 - 5 minuter.

3. Ta grytan från värmen och rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.