Placeholder

Fläskfilé i mustig tomatsås

Ingredienser

Ca 500 g fläskfilé
smör till stekning
5 mogna tomater
0,5 gul lök
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
2 msk hoisinsås
salt
malen vitpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Putsa filén fri från hinnor. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén runtom. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugnen 15 minuter. Ta ut filén och låt den vila invirad i aluminiumfolie.

3. Skär tomaterna i klyftor. Skär bort skinnet och kärnorna med en vass kniv. Finhacka lök och persilja och skär gräslöken mycket tunt.

4. Blanda grönsakerna med hoisinsåsen och krydda med litet salt och malen vitpeppar.

5. Skiva köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll såsen över.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr