Placeholder

Fläskfilé i gräddig kantarellsås

Ingredienser

800 g fläskfilé
500 g färska kantareller
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
2 tsk dijonsenap
1 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 dl vatten
salt
peppar
persilja till garnering

Gör så här

1. Putsa fläskfilén och skiva den i 2 cm tjocka skivor. Låt köttet vila medan du gör såsen.

2. Låt kantarellerna rinna av i ett durkslag och hacka dem grovt. Stek svampen i smör tills de gett ifrån sig all vätska. Pudra över mjöl och rör om.

3. Tillsätt grädde, buljong, soya, senap och vatten, låt koka upp och smaka av med vitpeppar. Låt såsen koka ca 10 minuter.

4. Börja steka fläskfilén på medelhög värme, salta och peppra och häll över såsen strax innan det är färdigt. Låt såsen koka med köttet tills det är genomstekt.

5. Smaka ev av med mer kryddor och toppa med persilja vid servering.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.