800 g fläskfilé
500 g färska kantareller
5 dl grädde
1 msk kinesisk soya
2 tsk dijonsenap
1 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 dl vatten
salt
peppar
persilja till garnering
1. Putsa fläskfilén och skiva den i 2 cm tjocka skivor. Låt köttet vila medan du gör såsen.
2. Låt kantarellerna rinna av i ett durkslag och hacka dem grovt. Stek svampen i smör tills de gett ifrån sig all vätska. Pudra över mjöl och rör om.
3. Tillsätt grädde, buljong, soya, senap och vatten, låt koka upp och smaka av med vitpeppar. Låt såsen koka ca 10 minuter.
4. Börja steka fläskfilén på medelhög värme, salta och peppra och häll över såsen strax innan det är färdigt. Låt såsen koka med köttet tills det är genomstekt.
5. Smaka ev av med mer kryddor och toppa med persilja vid servering.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar