500 g fläskfilé
2,5 dl crème fraîche tomat & basilika
2,5 dl crème fraîche franska örter
2 msk tomatpuré
3 msk mango chutney (kan uteslutas)
2 vitlöksklyftor
1 krm cayenne
1 krm svartpeppar
valfri mängd champinjoner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Putsa och skiva fläskfilén. Bryn i stekpanna och krydda med svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form.
3. Stek svampen och lägg den över fläskfilén. Blanda all crème fraîche med tomatpuré, pressad vitlök, cayenne och ev mango chutney.
4. Häll detta över köttet och svampen och ställ in i ugnen 15 minuter.
2 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng