Placeholder

Fläskfilé Arthur

Ingredienser

600 g fläskfilé
smör
salt
svartpeppar
2 tsk kummin
2 msk konjak eller calvados
1,5 dl torrt vitt vin
1 smulad hönsbuljongtärning
2 dl crème fraîche

Gör så här

1. Skär filén på snedden, bryn den väl och krydda. Slå över vätskan, strö på buljongtärningen och rör om. Späd med crème fraîche och låt filén puttra tills buljongtärningen lösts upp. Ta upp köttet och håll det varmt i folie.

2. Koka ihop såsen 10 - 15 minuter. Lägg i köttet, koka upp och servera med en god sallad och ris, pasta eller potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.