Placeholder

Fläskfilé Albarine

Ingredienser

500 g fläskfilé
smör
salt, peppar
1 stor purjolök
200 g färska champinjoner
1 skiva rökt skinka, ca 75 g
1 tsk potatismjöl
4 msk portvin
4 msk hackad persilja
1 dl smakrik riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen. Bryn köttet i smör hastigt på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett smort, ugnssäkert fat och låt det kallna.

3. Skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Hacka svampen grovt och skär skinkan i små tärningar. Smält 2 msk smör i en stekpanna och låt purjolöken puttra utan att få färg ca 5 minuter.

4. Tillsätt svamp och skinka, öka värmen något och fräs tills all vätska kokat bort.

5. Rör ut potatismjölet med portvinet och blanda ned det i smeten. Låt det koka upp under omrörning och ställ det sedan att svalna något. Rör ned persiljan och smaka av.

6. Fördela fräset ovanpå köttet och strö riven ost över. Gratinera ca 15 minuter.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr