500 g fläskfilé
smör
salt, peppar
1 stor purjolök
200 g färska champinjoner
1 skiva rökt skinka, ca 75 g
1 tsk potatismjöl
4 msk portvin
4 msk hackad persilja
1 dl smakrik riven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen. Bryn köttet i smör hastigt på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett smort, ugnssäkert fat och låt det kallna.
3. Skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Hacka svampen grovt och skär skinkan i små tärningar. Smält 2 msk smör i en stekpanna och låt purjolöken puttra utan att få färg ca 5 minuter.
4. Tillsätt svamp och skinka, öka värmen något och fräs tills all vätska kokat bort.
5. Rör ut potatismjölet med portvinet och blanda ned det i smeten. Låt det koka upp under omrörning och ställ det sedan att svalna något. Rör ned persiljan och smaka av.
6. Fördela fräset ovanpå köttet och strö riven ost över. Gratinera ca 15 minuter.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng