600 - 800 g fläskfilé
smör
salt
peppar
Sås:
3 dl vispgrädde
0,75 msk kinesisk soya
2 msk sherry (kan uteslutas)
2 msk chilisås
1 - 2 krossade vitlöksklyftor
0,75 msk fransk senap
3 tsk dragon
2 krm malen svartpeppar
ev litet cayenne
1. Skär filéerna i tjocka skivor och stek dem. Salta, peppra och ta upp köttet.
2. Vispa ned grädden i pannan, låt koka upp och smaksätt med de övriga ingredienserna. Smaka av.
3. Lägg köttet i såsen och låt allt bli genomvarmt.
4. Servera med hasselbackspotatis och en sallad.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…