600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1,5 msk fransk senap
1 dl riven Västerbottenost
2 tomater
salt
peppar
smör till stekning
1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka lök och vitlök och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
2. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
3. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Crème Bonjour och senap. Tärna de soltorkade tomaterna och tillsätt till grytan. Koka upp under vispning.
4. Lägg över kött, lök och bacon i grytan och låt koka ca 10 minuter. Ta från värmen och rör i osten.
5. Skär tomaterna i bitar och blanda ned i pastan, om du serverar pasta till. Glöm inte salladen.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng