Placeholder

Fläskfilé à la Ankar

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon
3 dl grädde
1 ask Crème Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1,5 msk fransk senap
1 dl riven Västerbottenost
2 tomater
salt
peppar
smör till stekning

Gör så här

1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka lök och vitlök och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

2. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.

3. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Crème Bonjour och senap. Tärna de soltorkade tomaterna och tillsätt till grytan. Koka upp under vispning.

4. Lägg över kött, lök och bacon i grytan och låt koka ca 10 minuter. Ta från värmen och rör i osten.

5. Skär tomaterna i bitar och blanda ned i pastan, om du serverar pasta till. Glöm inte salladen.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.