500 g jordgubbar, 1 l
1 vaniljstång
0,5 dl koncentrerad flädersaft
Citrusgrädde:
2 dl vispgrädde
ca 20 maränger
1 dl lemon curd
ca 1 msk vatten
1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
2. Blanda dem med flädersaften och blanda med jordgubbarna. Låt stå en stund och marinera.
3. Vispa grädden och smula i marängerna, men spara litet smulor till garnering. Rör curden mjuk med vatten. Vänd med lätta tag ned den litet slarvigt i grädden.
4. Lägg jordgubbar i glas och häll över lagen. Klicka på grädden. Toppa gärna med litet extra curd och marängsmulor.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng