Placeholder

Flädergubbar med maräng- och citrusgrädde

Ingredienser

500 g jordgubbar, 1 l
1 vaniljstång
0,5 dl koncentrerad flädersaft

Citrusgrädde:
2 dl vispgrädde
ca 20 maränger
1 dl lemon curd
ca 1 msk vatten

Gör så här

1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2. Blanda dem med flädersaften och blanda med jordgubbarna. Låt stå en stund och marinera.

3. Vispa grädden och smula i marängerna, men spara litet smulor till garnering. Rör curden mjuk med vatten. Vänd med lätta tag ned den litet slarvigt i grädden.

4. Lägg jordgubbar i glas och häll över lagen. Klicka på grädden. Toppa gärna med litet extra curd och marängsmulor.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr