Placeholder

Fiskgryta

Ingredienser

600 g torsk eller annan vit fisk
smör
2 morötter
1 rödlök
10 - 15 cocktailtomater
2 dl vatten
1 msk hummerfond
1 dl grädde
2,5 dl crème fraîche
0,75 msk vitvinsvinäger
maizena
salt

Gör så här

1. Skiva löken, skala och slanta morötterna och klyfta tomaterna. Hetta upp en kastrull med smör och fräs lök och morötter. De ska inte ta färg, bara bli litet mjuka och glansiga.

2. Häll i vatten, fond, grädde och crème fraîche, låt koka upp och sakta sjuda tills morötterna blivit mjuka. Lägg i tomaterna och red ev av grytan med litet maizena eller mjöl.

3. Låt sjuda 7 - 10 minuter tills torsken blivit färdig.

4. Servera med potatis eller ris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.