Placeholder

Fiskgratäng till vardags

Ingredienser

1 pkt djupfryst torsk, 600 g
0,5 tsk salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tina torsken och dela den i ca 2 cm tjocka skivor. Smörj en ugnssäker form, lägg i fisken och strö över salt. Täck med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen ca 15 minuter.

3. Smält smöret, ta från värmen och tillsätt vetemjöl och mjölk. Låt såsen koka ca 3 minuter. Smaksätt med hackad dill, salt och svartpeppar.

4. Ta ut fisken, häll över såsen och strö över riven ost. Höj värmen till 250 grader tills osten fått fin färg.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.