600 g fiskfilé
salt
peppar
3 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 citron
färsk dill
150 g riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
2. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull. Pudra över vetemjölet och vispa ned mjölken litet i taget.
3. Smula ned buljongen och låt sjuda några minuter. Finriv citronskalet ned i såsen. Finhacka dillen och blanda i.
4. Häll över såsen och den rivna osten och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera gratängen med kokt potatis och grönsaker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng