14 - 16 hg torskfilé i block
1 - 2 purjolökar
400 g champinjoner
salt
peppar
Gratängsås:
3 dl vispgrädde
1 burk crème fraîche
200 g majonnäs
3 msk chilisås
1 tsk salt
0,5 - 1 dl finskuren dill
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bottna en gratängform med finskuren purjolök. Lägg på fisken, skär i bitar om den är djupfryst. Salta och peppra.
3. Fördela förstekta champinjoner över fisken. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll den över alltihop.
4. Grädda ca 40 minuter.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…