400 g filé av vitfisk
500 g färskpotatis, gärna små
250 g färska champinjoner
1 liten gul lök, ca 75 g
0,5 dl ströbröd
2 tsk paprikapulver
2 tsk pressad citron
1 msk finhackad dill
2 dl vispgrädde
citronpeppar
svartpeppar
salt
1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform, ca 20 x 30 cm.
2. Tvätta potatisen men låt det mesta skalet vara kvar. Koka i lättsaltat vatten 5 - 10 minuter beroende på storlek.
3. Skär svamparna i 4 klyftor och fräs i smör ca 10 - 15 minuter så de får fin stekyta.
4. Lägg potatisen runt kanten på formen och fyll upp mitten med svampen. Krydda den tinade fisken med citronpeppar och salt runtom. Lägg fisken ovanpå svampen och strö över dillen.
5. Hacka löken mycket fint och blanda i en skål med ströbröd, paprikapulver, salt och svartpeppar. Rör i citronsaft och grädde och bred massan över fisken.
6. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter så ytan får en fin brun färg.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…