600 g fiskfilé, t ex kolja, kummel,
gös eller torsk
1 tsk salt
Citronsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
2 dl grädde
1 äggula
ev salt
nymalen vit- eller svartpeppar
2 msk pressad citronsaft
2 pkt djupfryst broccoli eller
hel spenat, ca 500 g
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj ett ugnssäkert fat och lägg på fisken. Strö över litet salt. Täck med dubbelt smörpapper eller litet folie och koka fisken ca 15 minuter eller tills den verkar vit och fast. Koktiden beror på hur tjocka filéerna är.
3. Häll av spadet och använd det till såsen. Håll fisken varm.
4. Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter. Använder du spenat behöver den bara tina och värmas.
5. Fräs samman smör och mjöl till såsen i en tjockbottnad liten kastrull. Späd med fiskspadet, litet i sänder, till en tjock sås som du späder med grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt äggulan och krydda ev med litet salt och svartpeppar. Tillsätt citronsaft. Efter detta får såsen inte koka, då skär den sig.
6. Lägg upp den varma broccolin eller spenaten på ett varmt fat. Lägg försiktigt på fisken, häll över såsen och servera genast.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng