3 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl valfri grädde
1 msk smör
1 msk pressad citron
1 knippe dill
400 g fisk
1. Först tillagas såsen, gärna i en traktörpanna. Lägg mjölet i pannan och vispa sedan ned det kalla vattnet. Tillsätt grädde, buljongtärning och smör och koka upp såsen under omrörning. På ett par minuter blir det en slät, fin sås som är ganska tjock, och det bör den vara eftersom fisken kommer att avge en del vätska. Tillsätt citronsaft och smaka av såsen.
2. Alla sorters fiskfilé, skinn- och benfri, både färsk och fryst, kan kokas i såsen. Större filéer skärs i bitar. Spättafiléer kan rullas. Fryst blockfisk skärs först i skivor och sedan i kuber.
3. Lägg fisken i den färdiga såsen och sjud sedan under lock utan omrörning. Spättarullar ca 7 minuter, färska portionsbitar ca 5 minuter och frusna bitar ca 10 minuter.
4. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar