Placeholder

Fisk kokt i såsen

Ingredienser

3 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl valfri grädde
1 msk smör
1 msk pressad citron
1 knippe dill
400 g fisk

Gör så här

1. Först tillagas såsen, gärna i en traktörpanna. Lägg mjölet i pannan och vispa sedan ned det kalla vattnet. Tillsätt grädde, buljongtärning och smör och koka upp såsen under omrörning. På ett par minuter blir det en slät, fin sås som är ganska tjock, och det bör den vara eftersom fisken kommer att avge en del vätska. Tillsätt citronsaft och smaka av såsen.

2. Alla sorters fiskfilé, skinn- och benfri, både färsk och fryst, kan kokas i såsen. Större filéer skärs i bitar. Spättafiléer kan rullas. Fryst blockfisk skärs först i skivor och sedan i kuber.

3. Lägg fisken i den färdiga såsen och sjud sedan under lock utan omrörning. Spättarullar ca 7 minuter, färska portionsbitar ca 5 minuter och frusna bitar ca 10 minuter.

4. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.