Placeholder

Finsk kvarktårta med äpple

Ingredienser

Botten:
100 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl

Fyllning:
3 äpplen eller
4 konserverade päron

Fyllning på ytan:
1 burk kvarg
1 burk smetana
2 ägg
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och sist vetemjöl blandat med bakpulver. Tryck ut degen på botten och kanterna av en smord och bröad springform, 24 cm.

3. Fyll hela ytan med äppel- eller päronklyftor. Blanda ingredienserna till fyllningen till en jämn massa och häll smeten ovanpå frukten.

4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.

5. Baka gärna kakan dagen innan den ska serveras.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr