Botten:
100 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Fyllning:
3 äpplen eller
4 konserverade päron
Fyllning på ytan:
1 burk kvarg
1 burk smetana
2 ägg
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och sist vetemjöl blandat med bakpulver. Tryck ut degen på botten och kanterna av en smord och bröad springform, 24 cm.
3. Fyll hela ytan med äppel- eller päronklyftor. Blanda ingredienserna till fyllningen till en jämn massa och häll smeten ovanpå frukten.
4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
5. Baka gärna kakan dagen innan den ska serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng