4 ägg
3 dl socker
5,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör
2 äpplen
2 nektariner
200 g färskost
3 msk råsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör sedan ned mjöl och bakpulver. Smält smöret, blanda ned det i äggsmeten och bred ut alltihop i långpannan.
3. Kärna ur äpplen och nektariner och skär frukten i tunna klyftor. Stick ned klyftorna i smeten och klicka färskosten över frukten. Strö över råsocker.
4. Grädda 20 minuter i ugnen. Låt svalna före servering. Kakan är allra godast nybakad med lättvispad grädde.
12 - 15 rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…