Placeholder

Filmjölkspaj med blåbär

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl socker

Fyllning:
2 dl filmjölk
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl
0,5 - 1 dl blåbär eller andra bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en form. Blanda allt utom bären till fyllningen och häll den i pajskalet.

3. Strö över bären och tryck ned kanterna något så de inte blir brända. Grädda ca 30 minuter. Pajen ska vara torr.

4. Servera med glass eller grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr