Placeholder

Filmjölkslimpor

Ingredienser

8 dl filmjölk
50 g jäst
1,5 dl sirap
1 msk stött fänkål
1 msk stött anis
2-3 tsk stött kummin
2 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 12 dl vetemjöl

Pensling:
½ dl vatten
½ dl sirap

Gör så här

1.Värm filmjölken till fingervarmt och lös i jästen.

2.Tillsätt sirap, kryddorna, salt och rågsikt.

3.Knåda degen med vetemjöl till en spenstig deg. Låt jäsa.

4.Dela degen i två delar, forma till limpor. Låt jäsa.

5.Pensla limporna med sirapsvatten, grädda i 175 C i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Pensla på nytt med sirapsvatten direkt efter gräddningen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.