8 dl filmjölk
50 g jäst
1,5 dl sirap
1 msk stött fänkål
1 msk stött anis
2-3 tsk stött kummin
2 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 12 dl vetemjöl
Pensling:
½ dl vatten
½ dl sirap
1.Värm filmjölken till fingervarmt och lös i jästen.
2.Tillsätt sirap, kryddorna, salt och rågsikt.
3.Knåda degen med vetemjöl till en spenstig deg. Låt jäsa.
4.Dela degen i två delar, forma till limpor. Låt jäsa.
5.Pensla limporna med sirapsvatten, grädda i 175 C i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Pensla på nytt med sirapsvatten direkt efter gräddningen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…