8 dl filmjölk
50 g jäst
1,5 dl sirap
1 msk stött fänkål
1 msk stött anis
2-3 tsk stött kummin
2 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 12 dl vetemjöl
Pensling:
½ dl vatten
½ dl sirap
1.Värm filmjölken till fingervarmt och lös i jästen.
2.Tillsätt sirap, kryddorna, salt och rågsikt.
3.Knåda degen med vetemjöl till en spenstig deg. Låt jäsa.
4.Dela degen i två delar, forma till limpor. Låt jäsa.
5.Pensla limporna med sirapsvatten, grädda i 175 C i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Pensla på nytt med sirapsvatten direkt efter gräddningen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng