6 dadlar
6 dl filmjölk
1 msk mörk sirap
6 dl grahamsmjöl
½ dl rågkross
½ dl krossat linfrö
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl hackad mandel
½ dl hackade valnötter
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en avlång form och bröa med lite grahamsmjöl.
3. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg i formen.
4. Grädda i nedre delen av ungen, klart efter ca 70-80 minuter.
5. Låt brödet vila i formen någon minut innan du vänder upp det på ett galler och låter det svalna under bakduk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng