3 dl filmjölk
20 g jäst
½ tsk salt
1 msk sirap
1 msk krossad fänkål
1 dl grahammjöl
1 dl rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
½ dl olja
1.Lös jästen i fingervarmt filmjölk. Tillsätt salt, sirap och fänkål.
2.Knåda i mjölen och i slutskedet även oljan. Låt jäsa övertäckt.
3.Forma degen till 3 avlånga baguetter. Rulla dem i graham-rågmjölsblandning.
4.Lyft baguetterna på pappersklädd plåt och skär ytan snett med en vass kniv. Låt jäsa.
5.Grädda baguetterna i 250 C i mitten av ugnen ca 14-16 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…