Placeholder

Filmjölksbaguetter

Ingredienser

3 dl filmjölk
20 g jäst
½ tsk salt
1 msk sirap
1 msk krossad fänkål
1 dl grahammjöl
1 dl rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
½ dl olja

Gör så här

1.Lös jästen i fingervarmt filmjölk. Tillsätt salt, sirap och fänkål.

2.Knåda i mjölen och i slutskedet även oljan. Låt jäsa övertäckt.

3.Forma degen till 3 avlånga baguetter. Rulla dem i graham-rågmjölsblandning.

4.Lyft baguetterna på pappersklädd plåt och skär ytan snett med en vass kniv. Låt jäsa.

5.Grädda baguetterna i 250 C i mitten av ugnen ca 14-16 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.