Placeholder

Filémedaljonger med citronsås

Ingredienser

1 fläskfilé
2 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1 citron
2 ägg
smör
olivolja
salt
peppar

Gör så här

1. Putsa filén. Skiva den i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till ca 0,5 cm tjocklek.

2. Häll upp skorpmjölet på en tallrik och riv ned citronskalet. Salta och peppra. Vispa upp äggen med litet mjölk.

3. Häll upp mjölet på en tallrik. Doppa köttbitarna i mjölet och skaka av. Doppa sedan i äggblandning, skorpmjöl, äggblandning och så skorpmjöl igen.

4. Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör och lika mycket olivolja. Stek köttet ca 2 minuter på varje sida.

5. Ta upp köttet. Pressa i citronsaften i pannan med en klick smör. Salta och peppra.

6. Servera med sallad och potatis eller pasta.

2 - 3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.