1 fläskfilé
2 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1 citron
2 ägg
smör
olivolja
salt
peppar
1. Putsa filén. Skiva den i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till ca 0,5 cm tjocklek.
2. Häll upp skorpmjölet på en tallrik och riv ned citronskalet. Salta och peppra. Vispa upp äggen med litet mjölk.
3. Häll upp mjölet på en tallrik. Doppa köttbitarna i mjölet och skaka av. Doppa sedan i äggblandning, skorpmjöl, äggblandning och så skorpmjöl igen.
4. Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör och lika mycket olivolja. Stek köttet ca 2 minuter på varje sida.
5. Ta upp köttet. Pressa i citronsaften i pannan med en klick smör. Salta och peppra.
6. Servera med sallad och potatis eller pasta.
2 - 3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng