Placeholder

Filéfrestelse

Ingredienser

4 portioner kokt ris
600 g fläskfilé
salt
peppar
2 + 1 msk smör
1 röd paprika
1 rödlök
200 g champinjoner
2 dl crème fraîche
0,5 dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 tomater
1 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg riset i en smord form. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor.

3. Lägg köttet ovanpå riset. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken och skiva champinjonerna.

4. Stek paprika. lök och svamp i smör i stekpanna. Tillsätt crème fraîche, mango chutney, tomatpuré, sambal och paprikapulver och koka ihop ett par minuter.

5. Häll såsen över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Avsluta med ost och gratinera 15 minuter tills gratängen fått fin färg.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.