4 portioner kokt ris
600 g fläskfilé
salt
peppar
2 + 1 msk smör
1 röd paprika
1 rödlök
200 g champinjoner
2 dl crème fraîche
0,5 dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 tomater
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg riset i en smord form. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor.
3. Lägg köttet ovanpå riset. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken och skiva champinjonerna.
4. Stek paprika. lök och svamp i smör i stekpanna. Tillsätt crème fraîche, mango chutney, tomatpuré, sambal och paprikapulver och koka ihop ett par minuter.
5. Häll såsen över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Avsluta med ost och gratinera 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…